Verzenden, ruilen & retourneren

Wat zijn de verzendkosten?
Bij besteding vanaf € 25,- rekenen wij geen verzendkosten binnen Nederland. Bij een orderwaarde van minder dan € 25,- zullen wij € 3,95 verzendkosten in rekening brengen. Voor België geldt dat wij bij besteding vanaf € 50,- geen verzendkosten berekenen. Bij een orderwaarde minder dan € 50,- brengen wij €4,95 verzendkosten in rekening.

Kan ik mijn bestelling annuleren?
Ben je na het plaatsen van je bestelling van gedachten veranderd? Neem dan zo spoedig mogelijk telefonisch contact met ons op. Indien de bestelling nog niet verwerkt is, is het mogelijk om deze te annuleren.

Kan ik zelf bepalen waar mijn bestelling geleverd wordt?
Je kunt zelf bepalen of je jouw bestelling thuis wilt ontvangen of op een andere adres. Koop je een cadeau voor iemand anders en wil je de bestelling rechtstreeks naar diegene toesturen met een persoonlijk berichtje van jou? Dat is geen enkel probleem! Zet je berichtje in de opmerking van je bestelling. 

Kan ik zelf bepalen wanneer mijn bestelling geleverd wordt?
Helaas kunnen wij deze service niet aanbieden.

Let op: Onze winkel is gesloten na zaterdag 29 september 2018. De webshop zal in de komende weken nog online staan en producten kunnen ook besteld worden, maar worden niet meer elke dag verstuurd. Bestellingen worden verwerkt op maandag- en donderdagochtend tot 12:00. 


Door wie wordt mijn bestelling geleverd?
Wij werken op dit moment alleen met PostNL. 

Kan ik mijn producten ook afhalen in de winkel?
Je kunt je producten bij ons in de winkel in Bussum komen afhalen. Bij het afrekenen vink je de optie ‘Afhalen in winkel’ aan.

Wat is de status van mijn bestelling?
Om je op de hoogte te houden van de status van je bestelling, sturen wij je track & trace emails. Dit houdt in dat wij na elke stap in het bestel- en verzendproces een bevestiging van de laatste status sturen. Met de track & trace code kun je het pakket volgen.

Hoe kan ik mijn producten ruilen of terugsturen?
Je kunt een product ruilen of terugsturen binnen 14 dagen na ontvangst. Het is van belang dat de producten die je wilt ruilen of terugsturen compleet zijn en voorzien zijn van een aangehecht prijskaartje en/of is voorzien van de originele verpakking. Je kunt je producten per post terugsturen, de portokosten voor deze verzending zijn voor je eigen rekening. Doordat onze winkel per 29 september 2018 gesloten is, neem voordat je je pakket retour stuurt svp contact met ons op via info@lepetitbb.com. Gebruik bij ruilen of retourneren altijd het Herroepings-/Retourformulier. Deze kun je hier downloaden: Herroepings-/Retourformulier

Krijg ik mijn geld terug als ik een product terugstuur?
Wanneer je een product naar ons terugstuurt, maken wij het aankoopbedrag inclusief eventuele verzendkosten binnen 14 dagen naar je over (bij betaling via iDeal) wanneer wij de producten hebben ontvangen. Wanneer er met Creditcard of Paypal is betaald zal het bedrag naar je Creditcard of je Paypal rekening worden teruggestort. Wanneer je in de winkel met een cadeaubon hebt betaald, zul je een cadeaubon terug ontvangen. Wij sturen je altijd een mail als wij de terugboeking hebben gedaan. 

Leveren jullie ook in het buitenland?
Al onze leveringsvoorwaarden gelden voor leveringen binnen Nederland en België. Wil je een product naar een ander land versturen, neem dan contact op voor de mogelijkheden. 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »