Goede doelen

Met ons ondernemerschap willen wij ook graag een steentje bijdragen aan de maatschappij. Onze ouders zijn altijd onze inspiratie geweest. Ondanks dat ze het nooit erg breed hebben (gehad), zorgen ze ervoor dat een deel van hun inkomsten apart gehouden wordt om te kunnen schenken aan goede doelen. De goede doelen zijn niet altijd alleen organisaties, maar ook familie en vrienden die wat extra financiële hulp kunnen gebruiken.

Wij zullen bij elk verkocht product, zowel in de winkel in Bussum als ook in onze webshop, 1% van de verkoopprijs (excl. BTW) schenken aan een goed doel. 1% klinkt natuurlijk niet veel, maar voor ons als startende ondernemers zal het bij elkaar toch een mooi bedrag zijn. Wij hopen natuurlijk dat wij dit percentage in de toekomst kunnen verhogen.

Met het doneren vanuit onze marge, want jij als consument betaalt natuurlijk nooit meer dan de adviesverkoopprijs, creëren wij een compleet nieuwe geldstroom die onze maatschappij ten goede komt. Jij mag zelf uit 5 goede doelen kiezen aan wie jij jouw 1% zal schenken. In de webshop geef je jouw keuze aan via het drop down menu op de overzichtspagina bij je bestelling. Een keer per kwartaal zullen de bedragen die hiervoor gereserveerd zijn worden overgemaakt aan de betreffende goede doelen. Wij hebben 5 goede doelen geselecteerd die wij een warm hart toedragen. Niet alle goede doelen hebben landelijke naamsbekendheid, dus hieronder vind je de introductie van elk goed doel.

LINDA.foundation

LINDA.foundation stelt zich ten doel om gezinnen met kinderen die zich in een financieel benarde positie bevinden, een steuntje in de rug te bieden. Zij ontvangen eenmalig, rond de feestdagen, een set cadeaukaarten waarmee zij producten kunnen kopen bij Albert Heijn, Hema, C&A en Intertoys. Vanaf de start in 2013 heeft LINDA.foundation inmiddels 5500 gezinnen in heel Nederland gesteund.

Wij richten ons op gezinnen met kinderen omdat kinderen nooit verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van de financiële problemen van hun ouders, maar er wel onder lijden.

Alle donaties aan de LINDA.foundation komen ten goede aan de doelgroep omdat alle kosten worden gedekt door Linda de Mol en uitgeverij Mood for Magazines.

Voor meer info: www.lindafoundation.nl

Stichting Make a Memory, Troost, Herinnering en Hulp

Stichting Make a Memory fotografeert op verzoek ouders ernstig zieke of reeds overleden kinderen in de leeftijd van 23 weken zwangerschap t/m 17 jaar.

Jaarlijks doen ruim 800 ouders een beroep op de stichting. De aanvragen kunnen wij invullen door een landelijk dekkend netwerk van vakfotografen.

De foto’s bieden ouders troost en een blijvende herinnering en kunnen wezenlijk helpen bij de verwerking van het verlies.

Voor meer info: www.makeamemory.nl

Slimme Boefjes

Onze droom: ieder kind een onbezorgde start!

Iedere moeder zou moeten kunnen genieten van haar (op handen zijnde) kindje. Toch kunnen er zorgen zijn, financieel of anderszins, die een onbezorgde start in de weg staan. Slimme Boefjes wil deze moeders een steuntje in de rug geven. Daarom zamelen zij mooi, gebruikt babygoed in en stellen daar een babystartpakket van samen voor de eerste 6 maanden van de baby: de StartKid.

In de StartKid zitten alle basisbenodigdheden die de kraamzorg adviseert om in huis te hebben voor een baby. Deze lopen uiteen van babykleding, badcapes tot dekentjes, lakentjes, kruiken en mutsjes. In totaal bijna 100 items voor het verzorgen, slapen, aankleden en voeden van de baby. Alles komt fris gewassen en gestreken in een verzorgde StartKid.

Er is een StartKid voor meisjes, voor jongens en een neutrale versie. Elke StartKid is natuurlijk uniek, maar Slimme Boefjes probeert van elke StartKid echt een feestje te maken om ‘t uit te pakken. Om op die manier bij te dragen aan een zo onbezorgd mogelijke start van een nieuw leven!

Voor meer info: www.slimmeboefjes.nl. Kijk voor de vlog over Slimme Boefjes hier

Stichting Earlybirds Fotografie

De eerste weken en maanden met je kindje zijn bijzonder. Maar wat als je kindje veel te vroeg op de wereld is gekomen? Dan is het niet alleen een bijzondere, maar ook een heftige tijd. Je brengt de eerste weken of maanden door in het ziekenhuis. Alles gaat langs je heen, je wordt geleefd en je hebt veel zorgen. In deze moeilijke periode kan een prachtige fotoreportage een lichtpuntje zijn. Een onderdeel van de verwerking als jullie later thuis zijn, maar bovenal een mooie herinnering!

Stichting Earlybirds Fotografie komt naar het ziekenhuis om ouders een kosteloze reportage aan te bieden. De fotograaf legt met zorg, liefde en respect jullie kindje vast tijdens de dagelijkse routine.

Meer info: www.earlybirdsfotografie.nl

Midwives4mothers

De stichting m4m wil kinder- en moedersterfte wereldwijd onder de aandacht brengen en terugdringen door optimalisering van de geboortezorg. Daarom stimuleert m4m de uitwisseling van verloskundige expertise tussen Nederland en een (ontwikkelings)land. Dit heet twin2twin.

Door samenwerkingsverbanden aan te gaan met zusterorganisaties in andere landen draagt m4m actief bij aan het Sustainable Development Goal 3.1: het verminderen van kinder- en moedersterfte door zwangerschap of bevalling. Veel levens van moeders en hun baby’s kunnen gered worden als er bij de bevalling een verloskundige aanwezig is.

Midwives4mothers maakt zich sterk om deze professionele hulp bij de bevalling voor zoveel mogelijk vrouwen waar ook ter wereld mogelijk te maken, door verloskundigen op basis van wederkerigheid aan elkaar te koppelen. Door het programma ontstaat er een diepe ‘twin’ band. Verloskundigen versterken elkaar met kennis en kunde zowel als vriendschap om zich zo hard te maken voor compassievolle en veilige zorg te bieden aan vrouwen wereldwijd.

Meer informatie: www.midwives4mothers.nl

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »