Zwangerschapstest

  • Geplaatst op
  • Door Adelina
  • 0
Zwangerschapstest

Al aan het eind van die eerste maand dat wij probeerden zwanger te worden, januari 2013, merkte ik dat ik niet ongesteld werd. Ik wilde niet gelijk een test doen om teleurstellingen te voorkomen. En ik weet natuurlijk best dat een menstruatie een keer later kan zijn. Maar toen ik een paar dagen later merkte dat ik last had van gevoelige borsten, besloot ik toch een test te gaan doen. Ik vertelde Pat niets en hij vroeg er ook niet naar. Hij is niet iemand die precies weet wanneer ik ongesteld ben. Pat wist het wel als ik ongesteld was, maar hij zou echt niet een maand later weten dat het dan alweer tijd had moeten zijn om ongesteld te worden. Zo oplettend is hij echt niet! De belangrijkste reden om Pat niet te vertellen dat ik overtijd was, was dat ik hem niet wilde teleurstellen. Ik wilde niet dat hij elke maand bij 1 of 2 dagen overtijd meteen zou denken dat ik zwanger was, meteen zou willen testen en dat ik hem elke keer weer zou moeten teleurstellen. Dus besloot ik om het in mijn eentje te doen en hij zou het me vast vergeven als ik goed nieuws zou hebben.

Ik wist dat ik een zwangerschapstest had. Tijdens mijn vrijgezellenfeest, georganiseerd door mijn lieve zus  en mijn lieve vriendin Amanda, heb ik heel veel cadeautjes gekregen. Van Brenda, ook verloskundige, kreeg ik een zwangerschapstest. Maar waar had ik die nou weer gelaten? Volgens mij zat het nog in één of andere verhuisdoos en stond het nog in de garage. Ik ging op zoek en ondertussen vroeg Pat wat ik aan het zoeken was. Vanuit de garage riep ik; oh nee niks belangrijks! En ik dacht ondertussen; ik zoek iets heel belangrijks! Maar Pat heeft niet doorgevraagd.

Ik vond de test inderdaad in een verhuisdoos en ging eerst maar eens even lezen hoe zoiets werkt. Ik had er nog geen ervaring mee en hoefde mijn clienten ook nooit uit te leggen hoe zo’n test werkt. Zij kwamen immers altijd bij mij als ze al zo’n test hadden gedaan. En daarbij kwam ook nog dat er zoveel verschillende testen op de markt zijn. Sommigen hebben een controlevenster en een resultatenvenster, anderen hebben maar één venster met een controlestreepje en een resultatenstreepje. Ik las dat deze test een controlestreepje en een resultatenstreepje had. Wanneer het blauwe controlestreepje te zien was, zou dit betekenen dat de test geslaagd was. Ik zou maximaal 3 minuten moeten wachten. Als er een blauw resultatenstreepje te zien was, zou ik zwanger zijn. Als er geen streepje meer kwam, zou ik niet zwanger zijn. Ik zat op de wc op de eerste etage en intussen was ik behoorlijk zenuwachtig geworden. Wat nou als ik straks twee streepjes zie? Hoe ga ik het Pat vertellen? Kan ik het nog even voor me houden zodat ik wat leuks kan bedenken en  regelen? Ik deed de test en hoefde echt niet 3 minuten te wachten. Sterker nog; na 2 seconden was het meteen overduidelijk! Ik was zwanger! Ik kon het eigenlijk niet geloven. Zo snel! Maar het streepje was overduidelijk! Het was geen licht streepje waar je aan kon twijfelen, het was een duidelijke blauwe streep. Ik was hartstikke blij, maar ondertussen ook heel erg zenuwachtig. Ik besloot helemaal niks bijzonders meer te bedenken of te regelen voor Pat. Ik ging gewoon naar beneden en had al tranen in mijn ogen. Ik zei; Pat, ik heb goed nieuws, ik ben zwanger!’ Er verscheen een hele grote glimlach op zijn gezicht. Hij vroeg; ‘Echt waar?!’ Ik liet hem de test zien en hij werd echt een beetje emotioneel. Heel bijzonder om te zien. Hij was zo ontzettend blij! Hij zei dat hij al het gevoel had dat er echt wat gaande was in de garage en boven, maar hij wilde mij maar even laten.

De hele avond konden wij aan niks anders meer denken. We hadden allebei een big smile en waren intens gelukkig. En we voelden ons heel erg dankbaar. We bedachten aan wie we het al zouden vertellen en wanneer en hoe. Toch waren we ergens nog heel voorzichtig blij. Ik weet dat het vaak in het begin al mis gaat, een miskraam is niet iets zeldzaams helaas. En ook verder in de zwangerschap kan er altijd wat misgaan. Ik wilde natuurlijk niet te pessimistisch denken, maar wilde wel realistisch zijn. En dus vierden wij dat ik zwanger was en dus het feit dat ik zwanger kon worden. En niet dat we een kind zouden krijgen. Dat wij in eind september of begin oktober een kind zouden krijgen, was voor ons niet vanzelfsprekend. We zouden wel zien hoe de zwangerschap zou verlopen en hopen dat wij over zo’n 8 maanden een kindje in onze armen zouden mogen sluiten.

De volgende dag kreeg ik van Pat een mooie bos bloemen, er zat een heel lief kaartje bij. Daar stond op ‘Welkom, lieve baby! en Pat had daar zelf wat opgeschreven; Liefje, ik hou zoveel van je! Ben zo blij met jou! Met dit bloemetje wil ik onze zwangerschap vieren en dat we een heel mooie toekomst gaan hebben met ons gezin! Liefs, Pat. Ik vond dit natuurlijk heel lief, althans het was een heel lief bedoeld cadeau. Maar waarom bloemen, dat snapte ik niet zo goed. De meeste mensen die mij goed kennen, weten dat ik niet van bloemen houd. Althans, ik vind ze wel mooi, maar ze blijven niet lang leven bij mij. Als mensen dat nooit geweten hebben, dan weten ze het misschien nu. Eigenlijk zielig voor de bloemen dat ik ze niet waardeer. Ik zet ze in een vaas, doe er nog liefbedoeld een zakje met voeding bij en kijk er dan bijna niet meer naar om. Begrijp me niet verkeerd, ik heb niks tegen bloemen krijgen. Ik ben blij als ik ze krijg, maar niet omdat ik geniet van de bloemen die bij mij op de tafel in een vaas staan. Ik geniet van het gebaar. (Alle clienten die mij wel eens een bosje bloemen hebben gegeven om mij te bedanken voor mijn zorg en begeleiding tijdens de bevalling; bedankt voor de bloemen!) Later vertelde Pat dat hij bloemen had gehaald omdat hij het wel mooi vindt. Hmm..een acceptabele reden, hij heeft er niet heel lang van kunnen genieten, maar het kaartje heb ik uiteraard bewaard!

  

Heb jij de test samen met je partner gedaan? Of hoe heb jij het je partner verteld dat je zwanger bent? Er zullen vast vele verschillende verhalen zijn!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »