Stoppen met de pil

  • Geplaatst op
  • Door Adelina
  • 0
Stoppen met de pil

In juni 2012 ben ik getrouwd met de liefde van mijn leven. Voordat we trouwden hebben we het natuurlijk al vaker over kinderen gehad. Het was duidelijk dat we allebei een sterke kinderwens hadden. Maar bij Pat werd het steeds ‘erger’ en op een gegeven moment had hij het er bijna iedere dag over! Hij wilde zo graag papa worden. Het leek hem geweldig! Nadat wij terug waren van onze huwelijksreis in augustus 2012 besloten we dat ik zou stoppen met de pil. Op dat moment wilden we niet meteen zwanger worden.  Maar waarom dan al stoppen met de pil? Vroeger had ik eigenlijk nooit bedacht om zo’n half jaar voordat ik zwanger wilde worden al te stoppen met de pil. Je hoort wel eens van mensen dat je beter eerder kunt stoppen met de pil, omdat de pil eerst nog moet uitwerken en je dus niet meteen zwanger wordt. Ik weet dat dat onzin is en dus dacht ik; ik stop wel met de pil als we er echt klaar voor zijn. Maar een vriendin van ons zei dat ze eerder was gestopt met de pil om te kijken hoe haar cyclus was na de pil. Stel dat ze geen cyclus zou hebben, niet meer ongesteld zou worden, dan kon ze er wellicht iets aan doen voordat ze echt graag zwanger wilde worden. Ik dacht; wat een goed idee! Dat ga ik ook doen! Had ik zelf als verloskundige natuurlijk ook wel kunnen bedenken!

Ik was dus gestopt met de pil en was blij om te merken dat ik een vrij regelmatige cyclus had.  Niet dat je daardoor makkelijk zwanger raakt, dit is natuurlijk heel verschillend per persoon. Maar dit gaf me wel al een geruststellend gevoel. Want als ik ergens bang voor was, dan was het wel onvruchtbaarheid. Ik zei altijd; als ik onvruchtbaar blijk te zijn, dan denk ik dat ik echt even arbeidsongeschikt ben (ik was destijds nog praktiserend verloskundige). Ik zou dan jaloers zijn op elke vrouw die op mijn spreekuur komt. Daarnaast wilde Pat ook niets liever dan een kind krijgen. Pat is geadopteerd en kent zijn biologische familie niet. Dit zou dan de enige bloedverwant zijn die hij kent. Voor ik Pat kende, dacht ik er niet zo over na. Maar Pat heeft wel eens tegen mij gezegd; ik ken niemand op deze hele wereld die echt familie van mij is. En daar kreeg ik echt kippenvel van. Ik wilde dan ook niets liever dan dat wij samen een kindje zouden kunnen krijgen, ik wilde Pat niet teleurstellen!

Ik wist natuurlijk wel dat ik snel zwanger zou kunnen worden, nu ik de pil niet meer slikte. Maar ik wilde vooral alles verstandig doen. We gingen eerst op zoek naar een grotere woning en dus gebruikten we tot die tijd condooms. Blegh! Wij haten condooms! Niet echt fijn, maar wel zo veilig. Soms hadden we natuurlijk wel eens zin om dat over te slaan, maar dat deden we niet. Ik moest en zou wachten tot de omstandigheden er goed voor waren, dat zou mij gewoonweg meer rust geven. Tot die tijd maakte ik het ook helemaal Pats verantwoordelijkheid. Hij moest ze in huis halen, ik had immers al die jaren al voor de pil gezorgd! OF hij een condoom omdeed maakte ik natuurlijk niet geheel zijn verantwoordelijkheid. Want dan was onze dochter denk ik echt een paar maanden ouder geweest!

 

Heb jij ook een partner die echt niet meer kon wachten om vader/moeder te worden? Of was jij degene die het erg graag wilde? Ik ben benieuwd naar jullie verhalen.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »