Sleepyhead – Handy of trendy?!

 • Geplaatst op
 • Door Adelina
 • 14
Sleepyhead – Handy of trendy?!

Sleepyhead, dé babymusthave! In deze blog lees je over mijn eigen ervaringen met dit product als voormalig verloskundige.

De Sleepyhead, ik had er nog nooit van gehoord. Had je mij alleen het product laten zien, dan had ik mij wellicht ook nog afgevraagd waar het voor diende. Net als vele klanten bij ons in de winkel trouwens. Ze lopen er langs, kijken er vragend naar en dan komt ie: ‘Wat is dit voor opgeblazen aankleedkussen?’ ‘Is dit voor de hond?’ Dit laatste is natuurlijk heel onlogisch in een babyboetiek, maar geloof me, deze vraag krijgen we echt! Maar gelukkig zijn er daarnaast heel veel mensen die wel al bekend zijn met de Sleepyhead en er zelfs speciaal voor naar onze winkel komen.

Toen wij benaderd werden door de agent van Sleepyhead met de vraag of wij het zouden willen verkopen in onze winkel, was ik in eerste instantie sceptisch. De Sleepyhead heeft vele functies, maar het eerste wat ik hoorde en wat mij bijbleef was; ‘samen slapen’. En ik dacht alleen maar; je hoort helemaal niet samen met je baby te slapen. Als verloskundige raadde ik dit altijd af. Maar laten we eerlijk zijn; iedereen (of bijna iedereen) slaapt wel eens met de kleine in bed. Ook ik. Bijvoorbeeld als ze ziek zijn of gewoonweg omdat ze echt niet in hun eigen bed willen slapen. Je neemt ze dan in bed met de gedachte; dan slapen wij tenminste ook nog wat. Ik zei wel tegen mijn cliënten; als je dan al met je kind in bed slaapt, doe het dan zo veilig mogelijk. Ik adviseerde dan om de baby op een aankleedkussen te leggen tussen de beide hoofdkussens in. Zou het dan nog beter zijn in een Sleepyhead?

Ik vroeg mij ook af of de Sleepyhead wel echt zo populair was als mij verteld werd. Dat de agent zegt dat ze als warme broodjes gaan neem ik niet klakkeloos aan. Dat zou ik ook zeggen als ik haar was! Ik heb 7 jaar gewerkt als verloskundige in de eerstelijn. Ik heb dus echt honderden bevallingen gedaan en echt duizenden kraamvisites gereden. Maar nog nooit heb ik een Sleepyhead gezien. Maar dat kan kloppen, de Sleepyhead is pas vanaf februari 2016 in Nederland verkrijgbaar. Daarnaast had ik mijn praktijk in Apeldoorn. Ik geloof best dat er een trend in Amsterdam kan zijn die pas veel later een trend wordt in Apeldoorn! We gingen een beetje op onderzoek uit door erover te lezen en zagen de Sleepyhead inmiddels regelmatig voorbij komen op Instagram. Vele bekende Nederlandse moeders gebruiken het met veel plezier. En aan de foto’s te zien nemen ze het overal mee naar toe! Het is een zeer comfortabel en praktisch reisbedje.

We besloten het te doen en ik wilde er dan zelf ook gelijk één om uit te proberen en ook om uit eigen ervaring te kunnen spreken. Toen wij ermee begonnen was mijn zoon inmiddels 5 maanden. Ik vroeg mij af of ik de Deluxe moest nemen die voor baby’s tot 8 maanden is of de Grand die voor kinderen is van 8-36 maanden . Ik heb niet zo’n groot kind, dus ik besloot de kleine te nemen. Het idee is namelijk dat het een gevoel van geborgenheid geeft en dat gevoel zou hij natuurlijk minder hebben bij de grote. Mijn zoontje hield wel van geborgenheid. Dit realiseerde ik de eerste paar maanden door hem in te bakeren. Maar juist rondom de periode van 5 maanden moest ik daarmee stoppen, omdat hij kon draaien van rug naar buik en van buik naar rug. Hij ging onrustiger slapen zonder inbakeren en werd vaker wakker, dus ik vond het eigenlijk wel jammer dat het niet meer kon en mocht. Dus het was een goede timing voor het uitproberen van de Sleepyhead.


Ook op de buik slapen is heerlijk in de Sleepyhead

En wat was en ben ik er blij mee! Mijn zoontje vindt de Sleepyhead echt heerlijk! Hij slaapt er zo goed en rustig in. Ik had het echt wel vanaf dag 1 willen hebben! Ik nam hem ook regelmatig mee als we ergens op visite gingen. Ik legde hem bijvoorbeeld op de bank bij mijn ouders. Hij sliep er dan rustig in en ik wist zeker dat ie niet van de bank zou rollen. Inmiddels is hij al 10 maanden en hij slaapt er nog in! Maar het is natuurlijk maar een klein aziaatje he?! De meeste Nederlandse baby’s zijn er echt wel (veel) eerder uitgegroeid! Ik kan me heel goed voorstellen dat je bij goede ervaringen overgaat op de Sleepyhead Grand. Mijn dochter is jaloers op het lekkere zachte bedje van haar broertje en gaat er soms even zelf in liggen om te chillen.

Nu hoor ik je denken; ze is natuurlijk zo positief omdat ze het zelf verkoopt. Ik durf eerlijk te zeggen dat ik meteen zou stoppen met de verkoop als ik het helemaal niks vond of als ik ook maar enige twijfel had over de veiligheid. Want daar zat ik in het begin mee in mijn maag. Is het wel veilig? Ik kreeg in het begin regelmatig een klant binnen die zei; ‘Dat lijkt me nou zo fijn, maar mijn kraamverzorgende heeft het echt afgeraden’. Toen we besloten het te gaan verkopen was ik nog aan het werk als verloskundige en ik kon toch niet iets in mijn winkel hebben wat mijn beroepsgroep en ketenpartners af zouden raden?! Toen ik dit een paar keer gehoord had, heb ik contact opgenomen met Sleepyhead. Ik wilde weten hoe het nu precies zat met de veiligheid en of zij er iets aan deden om ook ‘medische wereld’ kennis te laten maken met Sleepyhead. Ik hoopte dat zij het nare gevoel bij mij weg zou nemen. Ik wilde het namelijk alleen verkopen als ik er echt achter stond. Na het gesprek weet ik dat er vele nestjes op de markt zijn, maar dat Sleepyhead absoluut het meest uitvoerig geteste nestje is. Het is gemaakt van de meest ademende materialen en er is geen gebruik gemaakt van kindonvriendelijke materialen zoals elastieken sluitingen of houtje-touwtje-sluitingen. De bumper kan gesloten worden met een clip die uit veiligheid vanzelf openspringt wanneer er tegenaan gedrukt wordt met een gewicht van meer dan 5 kilogram.

Wat mij helemaal overtuigde zijn de vele nominaties voor baby innovation awards en het aantal gewonnen awards! Het is zo’n beetje het meest gewilde product in de Verenigde Staten wanneer mensen een baby verwachten. En aangezien dat ‘claim-land’ nr 1 is MOET het wel veilig zijn. Maar de medische wereld kennis laten maken met dit product is niet altijd even makkelijk. Mensen hebben vaak een vooroordeel over nestjes, net als ik dat had. Ik vond het dan ook erg goed nieuws dat het Emma Kinderziekenhuis heeft besloten Sleepyheads te gaan gebruiken voor de pasgeboren baby’s.

Wat sommige mensen nog tegenhoudt is de prijs. Ik heb zelf van mijn man geleerd om niet te denken in termen van duur of goedkoop. Ik moet mezelf afvragen; vind ik het waard? Mijn nachtrust is dat het zeker waard! Ik vind het zelfs zoveel waard dat ik laatst bij mezelf irritatie voelde toen er op een tweedehands Sleepyhead heel weinig werd geboden. Op de Kinderhoek055 (Facebookgroep voor het verkopen van kinderspullen binnen Apeldoorn) werd een Sleepyhead aangeboden die maar een aantal maanden gebruikt was. Ik was blij om dat te zien; het wordt dus ook gebruikt in Apeldoorn! Maar er werd €10 voor geboden! Wellicht kwam dit omdat mensen echt nog niet bekend zijn met het product. De dame die het verkocht gaf als reactie; voor minder dan €100 gaat het niet weg. Ik kon niet anders dan haar reactie liken!

Ik kan het dus iedereen aanbevelen. De Sleepyhead is mooi, hip, makkelijk mee te nemen, makkelijk te wassen en goed voor je nachtrust! Kortom, een MAMA-en-PAPA-MUSTHAVE!

Mijn conclusie; De Sleepyhead is zeer trendy, maar ook absoluut super handy!

Heb jij al een Sleepyhead? Ik hoor graag wat jouw ervaringen zijn! Plaats een reactie hieronder. Heb jij nog geen Sleepyhead maar wil je er wel graag één? Klik dan hier. Bestel je het op werkdagen voor 16h00, dan verzenden wij het nog dezelfde dag. Je betaalt geen verzendkosten en je steunt automatisch een goed doel naar keuze zonder dat het je meer kost.


Sleepyhead met deken

Reacties

 1. Amelia Stechweij Amelia Stechweij

  Nee, dat karton moet er uit. Dat staat er als het goed is ook op :-) Anders is het wel erg hard en voel je het matrasje niet.

 2. Petra Petra

  Er zijn 2 dingen die ik echt niet zou willen missen en aan iedereen aan zou raden! De Sleepyhead en de wipper van babybjörn. Ideaal!!! De sleapyhead heb ik tijdens mij zwangerschap al gekocht. Vergeleken met verschillende babynestjes was deze veruit het beste om aan te voelen maar dan ook een keer zo duur. Maar mij leek het ideaal en dat is het ook! Onze kleine meid vind het heerlijk om erin te slapen. Ze is nu 9 maanden en hebben geprobeerd om haar “gewoon” in haar bedje te leggen. We hebben dus de grand inmiddels aangeschaft

 3. mel mel

  super uitvinding !!! mijn zoontje slaapt vanaf zijn geboorte al in de sleepyhead en hij is nu 6 maanden en ben overgestapt naar de grand wij zijn allemaal tevrede ik raad het iedereen aan

 4. Adelina van Gurp Adelina van Gurp

  @Karin Peijen: Niks mis met bezorgde oma's! Logisch dat u deze vraag stelt. Het wordt helaas soms vergeleken met een kussen. Maar het is lang niet zo zacht. Juist door de bolling van de bumper zal een kind niet gemakkelijk plat tegen de Sleepyhead aanliggen. Over de veiligheid kunt u alles lezen op www.sleepyheadofsweden.com/safety. Als u nog vragen heeft, neemt u gerust contact met ons op.

 5. Adelina van Gurp Adelina van Gurp

  @Sanne: Als jij vindt dat je kind wel bij jou in bed hoort te slapen, dan heb je daar alle recht toe natuurlijk. Maar dat is een heel andere discussie. De Sleepyhead heeft vele veiligheidstesten doorstaan, ook wat betreft rebreathing en warmtestuwing. Je kan het allemaal lezen op www.sleepyheadofsweden.com/safety. Het NCJ heeft alle veiligheidsdocumenten gezien, alleen het zijn geen Nederlandse testen. In Nederland moet er echt een TOG test gedaan worden. Daarom heeft Sleepyhead Nederland dit ook in werking gezet. Helaas kregen zij het product terug met de boodschap dat de Sleepyhead niet geschikt is voor de testapparatuur. En dus krijgt het in Nederland niet de 'stempel' veilig. Ik durf te zeggen dat het veilig is door alle testen die het product doorstaan heeft in oa Zweden en de Verenigde Staten. Het zijn niet bepaald landen waar iets simpelweg wordt goedgekeurd. Juist in de Verenigde Staten zijn de veiligheidstesten heel belangrijk, anders vliegen straks de schadeclaims om Sleepyheads oren. En in de eerste paar maanden zullen de meeste baby's inderdaad niet doorslapen en dat hoeft ook niet, met borstvoeding vaak zelfs nog langer. Daar weet ik uit eigen ervaring ook alles van. Maar als een kind 's nachts geen voeding nodig heeft, is het voor de meeste kinderen en ouders wel fijn als een kind doorslaapt.

 6. Adelina van Gurp Adelina van Gurp

  @Annemarie Kuijvenhoven, @Danielle: Ik ben uiteraard bekend met het advies van de NCJ. Ik kan niet spreken over andere bedverkleiners, maar wel weet ik dat de veiligheid van de Sleepyhead met vele testen is aangetoond, alleen niet met een Nederlandse test. Kijk op www.sleepyheadofsweden.com/safety (scroll helemaal naar beneden naar Standards & Certifications). Hier kun je heel veel info vinden oa over breathability. In Nederland wil men alleen een TOG test uitvoeren. Dit heeft Sleepyhead Nederland dan ook echt geprobeerd. Echter kregen ze het product terug met de boodschap dat de Sleepyhead niet geschikt is voor hun testapparatuur en dus niet de 'stempel' veilig kan ontvangen in Nederland.

 7. Karin Peijen Karin Peijen

  Heb toch nog een vraagje , stel dat t kindje te dicht met haar gezichtje/neusje tegen de rand aan ligt, bestaat er dan geen stikkingsgevaar?
  Een bezorgde a.s oma

 8. Sanne Sanne

  Ik verbaas me erg over de opmerking dat je kind niet bij je hoort te slapen. Als je de rebels van mcKenna volgt, kan dit op een veilige manier. Op een aankleedkussen lijkt mij echter niet veilig. Als iemand dit verkoopt als veilig, geloof ik ook de claim over dit product niet meer.<br /><br /><br />
  Hoe zit het met rebreathing? Warmtestuwing? En bent u niet bekend met het feit dat het goed is voor baby's om niet Door te slapen?

 9. Danielle Danielle

  Bent u er zich van bewust dat dit product door de Nederlandse overheidsinstelling, NCJ (Nederlands Centrum Jeugdzorg) zeer wordt afgeraden?


  Sleepyhead
  Sleepyhead is een van zachte materialen vervaardigd slaapproduct, dat een baby nauw omsluit. Het is volgens de fabrikant geschikt om een baby in het ouderlijk bed te laten slapen omdat het de kans op verstikking verlaagt en voorkomt dat ouders op het kind kunnen rollen. Het zou ook geschikt zijn voor gebruik in de box, op andere plaatsen in huis, als het reisbedje, als bed-verkleiner in een ledikant en, met losgemaakt voeteneinde, als aankleedkussen. Ook zou het product orthopedisch verantwoord en geschikt zijn om de baby op de buik te laten oefenen.

  Advies
  Dit product is vergelijkbaar met een kussen of knuffel qua zachtheid. Daarom is af te raden het kind hierin te laten slapen. Gebruik als verschoon kussen lijkt veilig mits onder continue supervisie.

  Beoordeling
  De baby ligt in de Sleepyhead op een te zachte ondergrond en wordt geheel door zacht materiaal omringd. Zachte materialen in bed worden overal ter wereld afgeraden tot een leeftijd van twee jaar vanwege een verhoogd risico op wiegendood. Voor oefenen op de buik (onder toezicht) is het product niet nodig en niet geschikt vanwege de zachte ondergrond.

  Bron: https://www.ncj.nl/dossier-s/preventie-wiegendood/producten-veilig-of-onveilig/bedattributen/bedverkleiner

 10. Annemarie Kuijvenhoven Annemarie Kuijvenhoven

  https://www.ncj.nl/dossier-s/preventie-wiegendood/producten-veilig-of-onveilig/bedattributen/bedverkleiner

  Dit soort producten worden juist afgeraden vanwege verstikking en re-breating gevaar

 11. Dayenne Dayenne

  Ook wij zijn helemaal weg van de sleepyheads! Eerst de deluxe gehad, nu de grand.
  Wij zijn de gelukkige ouders van een prachtige zoon! Alleen hebben we erg onrustige eerste 7 maanden gehad! Heel onrustig en slapen nee hoor.. Als first-time parents toch lastig

 12. Maria Maria

  Als ik nog baby,s had of kreeg dan kocht ik er gelijk een ,super , jammer nog niet te koop toen mijn kinderen klein waren

 13. Lisa ten Hove - Haertlein Lisa ten Hove - Haertlein

  Wij kunnen niet zonder en ik zal hem dan ook iedereen aanbevelen! Hier gaat hij mee naar elke visite en s avonds slaapt onze kleine meid er heerlijk in.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »