De volgende winter?! Daar willen we nog niet aan denken! Of toch wel..

 • Geplaatst op
 • Door Adelina
 • 0
De volgende winter?! Daar willen we nog niet aan denken! Of toch wel..

Het is nog winter, maar de lente staat voor de deur! En dus hebben we de wintercollectie in de sale, hebben we de zomercollectie in de winkel en webshop hangen en kopen we de volgende wintercollectie in. We zitten nu dus in de inkoopperiode en wat is dat leuk!

Het is nog winter, maar de lente staat voor de deur! En dus hebben we de wintercollectie in de sale, hebben we de zomercollectie in de winkel en webshop hangen en kopen we de volgende wintercollectie in. We zitten nu dus in de inkoopperiode en wat is dat leuk! Ik had natuurlijk geen idee hoe dat in z’n werk gaat voordat wij aan dit avontuur begonnen. Ik heb ook niemand in mijn omgeving die me dat had kunnen vertellen. Sterker nog, mijn vriendinnen zitten stuk voor stuk in de medische wereld. Als ze geen arts of verloskundige is, dan is ze wel dierenarts, artsenbezoeker of leidinggevende in een ziekenhuis. Ik ben dus intussen een buitenbeentje geworden ;-). Maar totaal geen spijt, want wat doen we leuke dingen!

De afgelopen weken was weer even hard werken om de zomercollectie in de winkel en webshop te krijgen. Alles uitpakken, want vrijwel elk kledingstuk zit apart verpakt in plastic. Mijn man zou er onwel van worden; die is heel milieubewust, werkt papierloos en wil single-use-plastics zoveel mogelijk vermijden. Dat willen wij ook wel, maar we zitten niet in de positie dit te veranderen bij onze leveranciers. Wie weet…oooooit;-). Als alles uitgepakt is moet het in de kassa gezet worden, maten moeten toegevoegd worden, vervolgens de voorraad aanpassen, prijslabels printen en plakken, alles voorzien van alarmlabels (want ja, er wordt echt in elke winkel gejat!), alles op een hanger of mooi opvouwen, een mooi plekje geven in de winkel en dan nog alles in de webshop zetten en voorzien van foto’s en tekst. Maar vorige week was het allemaal klaar. Dit is onze eerste echte collectie en wat is die mooi en leuk! Ik ben er trots op!

En hup gelijk door naar de volgende collectie, want die moet nu ingekocht worden. Daar hebben we gelukkig de maandag voor, want op maandag zijn we altijd gesloten. Normaal gesproken is dit mijn kantoordag. Mijn zus is dan meestal aan het werk in de winkel en ik zit dan echt op kantoor in Apeldoorn (waar ik woon). Er is namelijk altijd genoeg te doen! Denk aan mail, social media, bestellingen doen bij verschillende leveranciers en natuurlijk de financiële administratie. Maar in januari/februari ben ik maar één keer op kantoor geweest. In de inkoopperiode zijn de maandagen voor de beurzen en inkoopafspraken.

Showroom Tommy Hilfiger Amsterdam                                            Showroom Tommy Hilfiger Amsterdam

Vorige week maandag zijn we op inkoop geweest bij Tommy Hilfiger. Voor het eerst in hun nieuwe gebouw en wat was dat gaaf! Voorheen zaten ze in hartje centrum Amsterdam in een oud karakteristiek gebouw. Nu zitten ze bij de Houthavens aan het IJ in een supermodern gebouw! We keken onze ogen uit. We hadden weer een afspraak met Mirthe en dat was weer heel gezellig! Ze liet ons de showrooms zien die helemaal bovenin het gebouw zaten. Zag er natuurlijk heel gaaf uit en had een superuitzicht over Amsterdam! Ik zag al meteen de supergrote beeldschermen en vroeg me af waar die voor dienden. Maar blijkbaar is het bedoeld voor de inkoop nieuwe stijl! De babycollectie die we zagen hangen zag er namelijk heel beperkt uit. Maar dit komt omdat ze niet meer alle modellen in alle kleuren samplen. Op het grote touchscreen werd ons de hele collectie laten zien en konden we heel makkelijk kledingstukken matchen, setjes maken of weer verwijderen. En aan de hand van de samples die er wel waren, konden we alle kleuren goed zien en de stofjes voelen. Het was een fijne manier van werken en heel leuk om te doen!

Inkoop Anno 2017                                                 Inkoop Anno 2017

Bij Tommy is de klant echt koning of eigenlijk koningin in dit geval. Er wordt goed voor ons gezorgd als we daar over de vloer komen. Mirthe hoeft niet te zorgen voor wat te drinken, er komen dames langs om ons ervan te voorzien en die komen ook geregeld weer terug om te vragen of we nog wat anders wensen. De vorige keer dat we bij Tommy waren, kwamen we met lunchtijd. Mirthe vroeg of we mee wilden eten want er werd elke dag uitgebreid gekookt voor klanten en personeel. Ze vertelde toen dat veel klanten graag rond lunchtijd komen en dat snapten wij meteen! Dit keer kwamen wij om 10h30, geen lunch dus dachten wij;-) Maar het was nou eenmaal het tijdstip dat het ons het beste uitkwam. Maar we hebben er al met al toch twee uur gezeten inclusief een half uur kletsen vooraf. Mirthe zei aan het eind; ‘Als we het nu snel afronden, dan kunnen we naar de lunch.’ Nou, daar zeggen wij geen nee tegen. En het was weer echt heerlijk! Een superuitgebreid lopend buffet met verschillende soorten pasta’s, aardappelpurree, kip, gegrilde groenten, een heel complete salade bar, verschillende soorten soepen, brood, beleg, verse kazen en vleeswaren, verse sappen, noem maar op! En alsof dat nog niet genoeg was werd er naar onze tafel nog een overheerlijk toetje gebracht! Bedankt Tommy, we hebben weer genoten! We komen graag over een half jaar weer!

                                                Heerlijk 'Tommy-lunch'

Gisteren was onze laatste inkoopafspraak en die was met Tess van IKKS. En bij IKKS hoeven we niet naar hun kantoor, maar Tess komt naar ons. En dat is ook altijd heel gezellig. Ze kwam om 12h00 en in dit geval zorgden wij dus voor de lunch. Niet zoals bij Tommy natuurlijk, maar we halen wel lekkere dingen in huis. We waren erg enthousiast over de nieuwe collectie, vooral die van de meisjes! Op de één of andere manier trekt dat toch altijd meer aan. Hebben jullie dat ook? Amelia en ik hebben samen twee jongetjes en één meisje, maar voor de meisjes vinden we het toch altijd stiekem een beetje leuker. Voor een meisje is natuurlijk gewoonweg veel meer mogelijk. Maar wees gerust als je alleen een zoontje hebt, er zaten weer veel leuke stoere items bij! De levering is pas over een half jaar, maar tot die tijd kunnen jullie dus lekker onze zomercollectie bij ons shoppen. De winter is nog niet eens voorbij, dus we willen allemaal nog lang niet denken aan de volgende winter..toch?!

 

Vind jij het ook lastiger om voor een jongetje te shoppen dan voor een meisje? Laat ons weten wat je van onze collecties vindt! Wat vindt je het leukst en wat mis je?

 

Reacties

 1. Adelina Adelina

  Bedankt voor je leuke reactie Danielle! Wat jij zegt, daar zit ook wel weer wat in! Het is inderdaad iets makkelijker om mijn zoontje te kleden dan mijn dochter!;-) Ach ja, gelukkig is er voor allebei genoeg leuks!

 2. Danielle Danielle

  Hoi,

  Wat ontzettende leuke blog om te lezen. Het lijkt mij fantastisch maar ook zwaar om een winkel te runnen. Ik vind jongetjes wel gemakkelijker om te kleden. Goeie jeans en een mooie trui/overhemd en je zit goed. Bij meisjes vind ik het vaak veel gedoe! Jurkje/rokje/maillot/jasje/vestje/strikje etc. Ondanks dat ik zelf echt een meisjes-meisje ben. En verzot ben op roze/roezels... Na een zoon én een dochter (heerlijk!!) verwelkomen wij over 10 weekjes weer een zoon. En stiekem ben ik wel blij dat ik maar eentje heb met veel poespas ☺ En weer los kan gaan op mooie polo's/truien en overhemden!

  Fijne avond.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »